Bier bestaat oa uit water/vocht – warmte = energie – graan / mout – hop – gist – afvalwater – bierbostel
de biovic techniek is gebaseerd op integrale benadering van de processen daar waar wenselijk en uitvoerbaar
bij zaad voor graan ligt de eerste beweging – ontsmetten – spuiten/beregenen – drogen
alle water/vocht bewegingen aanpak met energie. bier – verwarming – afval – houdbaarheid – smaak
de verwarming – geeft besparing op energietoepassing – eerder op temperatuur – langer op temperatuur – aangenamere energie spiegelwerking op omringende atomen – kwalitatieve support aan vervolgprocessen bier, bierbostel, afvalwater
hop – zaad – teeltproces – spuiten – beregenen – logistiek – zakken
gist – vochtbeweging – betere opneembaarheid in verdere processen
afvalwater – minder /geen stank – minder vervuiling – beter voor hergebruik – lagere aanslag
bierbostel – hogere energiewaarde – smakelijker voor dieren – betere kwaliteit voor broodproces – verhoging economische waarde
aanpak met de biovic concept levert op:
a) besparing aan kosten – verwarming, betere houdbaargeid = betere kwaliteit in alle processen
b) aangenamer voor medewerkers
c) aangenamer voor omgeving
d) smaaksupport voor consument