Category Archives: Pioenen

Biovic verhoogt bodemvitaliteit!

pioenroosBiovic doet regelmatig onderzoek naar de vitaliteit van de gewassen, die zij behandelt en op welke wijze en op welke termijn wij de gifstoffen en chemicaliën kunnen terugdringen.

Een van de problemen waartegen we aanlopen bij klanten is de vaak grote negatieve erfenis van het jaren lang gebruiken van gif.

Er is maar een conclusie, “GIF DOODT”.

Iedereen in de agratische sector weet inmiddels wel dat gif een doodsteek is voor het bodemleven, welke nodig is voor de omzetting, energie en zuurstofhuishouding in de bodem. Inmiddels jarenlang onderzoek heeft opgeleverd dat deze conclusies inmiddels getrokken mogen worden. Toch blijft het gif gebruik ontzettend hoog, mede omdat de bodem en het materiaal inmiddels zo zwak zijn, dat het moeilijk is om het gebruik terug te dringen.

We kunnen denken aan aardappelmoeheid, slawortelboorderaaltje, botrytus, plamv virus etc. etc., iedereen verwacht hier een oplossing voor, het liefst vandaag nog. De chemie staat al klaar, de goedkeuringen zullen er vast wel komen. Anders maar toch meer van hetzelfde, vooralsnog  wordt de bodemkwaliteit steeds slechter.

Bij een slechte vitaliteit van de bodem is het veel moeilijker, bijna niet mogelijk, om een goed gezond en sterk eindproduct te produceren. Biovic is gemiddeld drie jaar bezig om te zorgen dat de bodemvitaliteit weer op niveau komt, daarmee realiseren we weer een betere plant/bloem, waarbij het logisch is dat de hoeveelheid gif weer teruggebracht wordt en de bodem weer een echte positieve invloed heeft op het eindproduct.

De keuze is niet moeilijk, we zitten in een neerwaartse spiraal, desastreus voor alles wat er van de bodem moet komen. De enige optie is te kiezen voor minder gif, beter gebruik van organische afvalstromen, voor beter en efficiënter water gebruik. Biovic helpt U bij dit proces, indien u interesse heeft neem dan contact met ons op.